I januar 2024 boede der 198 indbyggere i Sermiligaaq. I januar 2008 var befolkningstallet 233. Det højeste antal de sidste 20 år. Dermed er bostedes befolkningstal nogenlunde stabilt, dog med et mindre fald. Det forventes at denne tendens vil fortsætte den kommende planperiode. Alle aldersgrupper er også forholdsvis stabile.
Fællesområder
Den centrale del af bostedet omkring vigen er udlagt til fælles formål og omfatter bl.a.: havn, butik, lagerbygninger, skindindhandling, posthus, skole, biblioteksfilial samt forsamlingshus og fritidsklub.
Boligområder
Der er omtrent 70 boliger i bostedet. Det vurderes, at der ikke er behov for yderligere arealudlæg.
Den kommunalt ejede boligmasse skal løbende renoveres for at sikre tidssvarende boliger
Bevaringsinteresser
For at tilgodese bevaringsinteresserne er der fastlagt bestemmelser om, at bevaringsværdige bygninger ikke må nedrives, og at der skal tages hensyn til bygningernes oprindelige arkitektur og konstruktion. Der er ikke registeret bevaringsværdige bygninger i Sermiligaaq.
Rekreative områder
Arealerne mellem hovedstrukturens afgrænsning af bostedet og bostedszonegrænsen er udlagt til nærrekreation.
Erhvervsområder
Sermiligaaq har et mindre indhandlingsanlæg ved havnen og et saneringsmodent salthus med tørrestativer øst for bostedet.
Infrastruktur
Helistop er placeret syd for bostedet.
Det eksisterende vejnet på ca. 400 meter sikrer en hensigtsmæssig betjening af bostedets funktioner.
Bostedet forsynes med el fra elværket centralt placeret i bostedet. Værket har ikke udbygningsbehov i planperioden.
Vandforsyningen består af råvandsindtag fra vandsø nord for bostedet, råvandsledning og vintervandtank på 1.390 m3 med tapsted. Der er fastlagt en spærrezone omkring vandsøen.
Der fastlægges endvidere spærregrænser på 50 meter omkring eksisterende tankanlæg.
Affald skal indgå som en del af den fælles-offentlige affaldsordning, hvor bostedets affald skal pakkes og fragtes til afbrænding i Nuuk.