Nuuk har rollen som det ubestridte erhvervsmæssige omdrejningspunkt for Grønland.
Udvidelsen af lufthavnen og den nye havn giver et stort løft til erhvervsudviklingen, men efterspørgslen efter nye erhvervsarealer er fortsat store. Det gælder i særdeleshed tungere erhverv knyttet til transport, fremstilling og håndværk, men også erhverv i form af arealer til kontorformål, service og liberale erhverv. Behovet for arealer til turismeudvikling er også stigende samt arealer til produktion af fødevare.
For at imødekomme de forskellige behov og sikre at Nuuk forbliver en attraktiv erhvervsby arbejdes der med flere tilgange i udviklingen af erhvervsarealer i Nuuk:
- Erhverv i form af arealer til kontorformål, service og liberale erhverv koncentreres primært i centerområderne.
- Erhverv i form af arealer til forsynings-, transport-, industri- og håndværksvirksomhed placeres i det udpegede erhvervsbånd. I forlængelse heraf udpeges fremtidige udvidelsesmuligheder.
- I tillæg udlægges perspektivområder til erhvervsudvikling i både Siorarsiorfik og Kuanninnguit.
Derudover er der med kommuneplanen blevet åbent mere op for etablering af mindre erhverv i boligområder. Link: Generelle bestemmelser - Boligområder
Det er fortsat et indsatsområde i planperioden at styrke et sammenhængende erhvervsbånd.
Erhvervsbåndet tager udgangspunkt i erhvervshavnen på Qeqertat og de eksisterende erhvervsområder ved Pukuffik, den nye atlantlufthavn samt området nord for den etablerede forvaringsanstalt. Erhvervsbåndet skal fungere som det logistiske og erhvervsmæssige knudepunkt til tungere erhverv i Nuuk.
I seneste planperiode er der allerede udlagt flere nye erhvervsarealer i og langs erhvervsbåndet, som fortsat kan udnyttes.
Golfbanen er i dag placeret midt i erhvervsbåndet og skal på sigt flyttes. Hertil er der udlagt et rekreativt areal i den fremtidige bydel Siorarsiorfik med mulighed for at etablere ny golfbane. Det nuværende areal til golfbane kan herefter udlægges til erhvervsareal og styrke erhvervsbåndet.
Udviklingen af den nye erhvervshavn er allerede i gang og fortsat et vigtigt indsatsområde. Fremtidig opfyld ved Qeqertat vil sikre flere erhvervsarealer til havnerelaterede erhverv og skabe nye vækstmuligheder.
Med åbningen af den nye Atlantlufthavn i Nuuk forventes flere besøgende udefra. Kommuneplanen skal understøtte turismeudviklingen og der er allerede udlagt flere arealer til turismerelaterede erhverv, herunder arealer til hotel.
Forholdene for besøgende i byen skal også forbedres her ved ankomstområder til krydstogtskibe, flere offentlige toiletfaciliteter, flere holdepladser til turistbusser i byen mv..
Fjordområderne og landskaberne skal tænkes ind i destinationsudviklingen. Med et af verdens største fjordområder kan byferien i Nuuk kobles med vildmarksferie, trekking, fiskeri, jagt, skiture, bjergbestigning, ture til indlandsisen mv.
I planperioden skal behovet og muligheden for udlægning af arealer til fødevareproduktioner bl.a. i containere i Nuuk undersøges nærmere.
Udbygningen af byen mod Kuanninnguit muliggøres i kommuneplanen med udlægning af flere perspektivområder til både erhvervs- og centerformål.
Der skal i planperioden udarbejdes en samlet plan for udbygningen, for at sikre en bæredygtig udvikling af området.
Med udbygningen af byen skal de rekreative forbindelser, herunder langrends- og snescooterspor samt vandreruter til Kuanninnguit og baglandet sikres og styrkes.