En bæredygtig kommune

Kommuneqarfik Sermersooq har høje ambitioner om at sikre en bæredygtig udvikling, herunder højne livskvalitet for borgerne, beskytte naturressourcerne, og skabe en robust økonomi. Gennem ansvarlig byudvikling ønsker kommunen at opnå en balance mellem vækst og miljømæssig bæredygtighed, som både gavner nuværende og kommende generationer.

FN’ verdensmål danner ramme herom og anvendes både til at sikre et fællessprog og som pejlemærker og løftestang i det kommunale arbejde.

I Planstrategien benyttes verdensmålene til systematisk at måle de kommunale indsatser. Heri fremhæves nogle verdensmål over andre. Dog er det vigtigt at pointere, at verdensmålene er indbyrdes forbundne og afhænger af hinanden for at skabe en helhedsorienteret tilgang til bæredygtig udvikling. Handlinger på ét område kan således have positive effekter på flere andre områder.

FN’s 11. verdensmål, der handler om bæredygtige byer og lokalsamfund, er centralt i kommuneplanen, men den fysiske planlægning har også indflydelse på andre verdensmål, som sundhed og trivsel, anstændige jobs og økonomisk vækst, kvalitetsuddannelser og ligestilling mellem kønnene. Kommunen kan ikke indfri verdensmålene alene, hvorfor verdensmål 17. Partnerskaber også spiller en afgørende rolle. Det er her nødvendigt at styrke samarbejder med både borgere samt offentlige og private aktører for at finde og realisere de bæredygtige løsninger.

I kommuneplanen kobles de overordnede samt konkrete indsatsområder sammen med verdensmålene for at sikre den bæredygtige udvikling i Kommuneqarfik Sermersooq.